Intsident juhtus täna hommikul, teatas Poola armee operatiivväejuhatus.

Poola relvajõud teatasid X-is, et „hommikul lendas Ukraina piiri suunast Poola õhuruumi tuvastamata õhuobjekt, mida jälgiti üleriigilise õhutõrjesüsteemi raadiolokatsiooni vahenditega“, vahendab Poola Raadio.

Intsidendile reageerides võttis Poola armee operatiivkomandör protseduurireeglite järgi kasutusele tema käsutuses olevad vahendid ja jõud, lisati avalduses.

Poola president Andrzej Duda korraldas kiireloomulise kohtumise kaitseministri ja armeejuhtidega.

Teatati, et kohtumine kaitseminister Władysław Kosiniak-Kamyszi ning armee kindralstaabi ja operatiivväejuhatuse ülemaga toimub kohaliku aja järgi kell 13.

Kosiniak-Kamysz teatas varem, et riiklikud agentuurid reageerisid tuvastamata objekti ilmumisele Poola õhuruumi viivitamatult.

Ka asepeaministri kohuseid täitev Kosiniak-Kamysz teatas, et on kontaktis presidendi, peaministri, kindralstaabi ülema ja operatiivväejuhatuse ülemaga, ning lisas, et „riik toimib“.

Poola armee operatiivväejuhatuse esindaja Jacek Goryszewski ütles telekanalile TVN24, et tuvastamata objekt lendas Poola õhuruumi Ukraina suunast Poola kaguosa Zamośći linna lähedal.

Goryszewski oletas, et intsident võib olla seotud Venemaa massilise Ukraina-vastase rünnakuga.

Goryszewski lisas, et armee teeb kindlaks intsidendi asjaolud ja relvajõud on astunud kõik sammud Poola õhuruumi kaitsmiseks.

Venemaa andis hommikul Ukrainale massilise raketilöögi. Muu hulgas oli löögi all ka Poolaga piirnev Lvivi oblast.