Kolmapäeval toimus Põhja-Korea valitseva partei võtmekohtumine, kus Kim rääkis uue aasta poliitilistest suundadest. Ta ütles, et riik laiendab strateegilist koostööd „antiimperialistlike sõltumatute“ riikidega, vahendas uudisteagentuur KCNA.

Washington süüdistab Pyongyangi sõjavarustuse tarnimises Moskvale, et kasutada seda sõjas Ukrainaga. Samaaegselt pakub Venemaa vastutasuks tehnilist tuge, et Põhja-Korea saaks oma sõjalist võimekust edendada.

„Ta esitas rahvaarmeele ja laskemoonatööstusele, tuumarelvade ja tsiviilkaitsesektorile sõjalised ülesanded, et sõjaettevalmistusi veelgi kiirendada,“ ütles KCNA viidates riigijuhile.

Lõuna-Korea president Yoon Suk Yeol külastas neljapäeval Yeoncheoni idaosas asuvat rindeväeosa, et kontrollida nende kaitsepositsiooni. Ta kutsus viivitamatult kasutama vastumeetmeid Põhja-Korea provokatsiooni korral.

„Kutsun teid üles viivitamatult ja kindlalt purustama vaenlase tahet kohapealseks provokatsiooniks,“ ütles Yoon sõduritele.

Kim seadis kohtumisel paika ka majanduseesmärgid uueks aastaks, nimetades seda „otsustavaks aastaks“ riigi viieaastase arengukava täitmisel, teatas KCNA.

„Ta selgitas olulised ülesanded uueks aastaks, mida peamistes tööstussektorites dünaamiliselt edasi lükata“ ja kutsus üles „stabiliseerima põllumajanduslikku tootmist kõrgel tasemel“.

Partei ja valitsusametnike päevadepikkust kogunemist on viimastel aastatel kasutatud oluliste poliitiliste teadaannete tegemiseks.