Ansipi sõnul on Reformierakonnas tugevaid inimesi üksjagu, kes kõik võiksid kandideerida erakonna juhiks, vahendab ERR tema intervjuud Vikerraadiole. „Ilmselt see juhi vahetus tuleb varem või hiljem teha. Ma arvan, et pigem varem,“ lausus ta.

Kallase tagasiastumine on tema sõnul Reformierakonna juhatuse otsustada, kuid Ansip möönis, et peaministri usalduskrediit on kadunud.

„Selle põhjuseks pole mitte ainult Vene äri skandaal, vaid üldisem suhtumine ja poliitika tegemise viis. Need on valmistanud inimestele pettumuse ja küsimus pole enam ainult Reformierakonna 15-protsendilises toetuses, vaid selles, et kui 70 protsenti Eesti rahvast soovib peaministri tagasiastumist, siis see on väga tugev signaal. Ja kui valitsuse toetus on ainult 33 protsenti, siis seda tuleb pidada julgeolekuohuks Eesti riigile. Kui meid ähvardab tõsine oht ja usaldus riigijuhtide osas on nii madal, siis see on ohtlik Eesti riigile,“ sõnas Ansip.

Ta on Kaja Kallast kritiseerinud ka varem. Oktoobris ütles ta ERRile, et Kallase antud selgitused tema abikaasa Venemaaga seotud tegevuse ümber ei tundu väga tõesed. Ansip ärgitas ajakirjanikke nõudma Kallaselt sel teemal selgemaid vastuseid.

Kaja Kallas omakorda vihjas oktoobri lõpus Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“, et Ansip kritiseeris teda lähenevate Euroopa Parlamendi valimiste tõttu.

Ta lisas, et tahaks kuulata Euroopa-teemalisi arutelusid, ent paraku annab sisepoliitikast rääkimine rohkem eetriaega.„No Ansip ei ole ühtegi temast järgnevat peaministrit kuidagi toetanud,“ lajatas Kallas.

Novembris toimus Reformierakonna üldkogu, kus Kaja Kallas valiti taas partei juhiks. Ta oli soolokandidaat.

Tulemused näitavad, et oravaparteis hakkab toetus Kallasele murenema - Kallas kogus erakonna juhi valimistel 636 häält. Pea 400 valimistel osalenud reformierakondlast jättis tema poolt hääletamata.