Duntsova hagi vaatas läbi kohtunik Oleg Nefjodov, teatas „Astra“. Novembri lõpus oli just Nefjodov see kohtunik, kes rahuldas Venemaa justiitsministeeriumi hagi „rahvusvahelise LGBT-liikumise“ ekstremistlikuks organisatsiooniks kuulutamiseks, vahendab Meduza.

Duntsova ütles kohtuotsust kommenteerides, et tema ja tema poolehoidjad kavatsevad asutada oma erakonna.

„Erakond, mille asutamiseks ma ettepaneku teen, ei ole Jekaterina Duntsova erakond. See saab olema erakond kõigi jaoks, kes on rahu, vabaduse ja demokraatia poolt. Minu eesmärk on käivitada meie eneseorganiseerimine, mis hakkab rajanema paljude uute isikute, meie mõttekaaslaste ümber. Lähiajal avaldame me programmi ja hakkame koos selle kallal tööle,“ teatas Duntsova oma Telegrami kanalis.

Venemaa keskvalimiskomisjon keeldus 23. detsembril Duntsova algatusgruppi registreerimast. Komisjoni istungil öeldi, et grupi liikmetest 20% avaldustes leiti sada viga. Seega ei lastud Duntsoval hakata allkirju koguma, mis on kandidatuuri ülesseadmiseks vajalik.

Järgmisel päeval teatas Duntsova, et sai keskvalimiskomisjonilt kirja grupi registreerimisest keeldumise kohta. Duntsova sõnul ei olnud selles dokumendis kirjas ühtki puudujääki, millest keskvalimiskomisjoni istungil räägiti.

Duntsova kaebas keskvalimiskomisjoni otsuse ülemkohtusse ja kutsus erakonda Jabloko korraldama kongressi, kus tema kandidatuur üles seatakse. Jabloko teatas, et ei esita kandidaadiks „juhuslikke kodanikke, kellest midagi teada ei ole“.

Jaga
Kommentaarid