President Recep Tayyip Erdoğani AK partei kontrollitava komisjoni arutelud kestsid umbes neli tundi, pärast läbirääkimisi viidi läbi hääletus.

Järgmiseks sammuks viiakse läbi hääletus parlamendi üldkogul, kus on samuti Erdoğani parteil enamus. Seejärel allkirjastaks Erdoğan selle seadusesse, viies protsessi lõpule.

Komisjoni juht Fuat Oktay ütles, et kuigi otsus on üldkogule esitatud, siis see ei pruugi sama kiirusega üldkogust läbi minna. Ta lisas, et parlamendi spiiker otsustab hääletuse aja.

Rootsi välisminister Tobias Billstrom ütles heakskiidu järgses avalduses, et Rootsi tervitab sammu ja ootab NATOga liitumist.

Erdoğan esitas eelmisel aastal vastuväiteid nii Rootsi kui ka Soome taotlustele liituda NATOga. Türgi ratifitseeris Soome taotluse aprillis, kuid Rootsilt jäädi ootama samme Kurdistani Töölispartei kohalike liikmete vastu, mida Euroopa Liit ja USA loetlevad terrorirühmitusena.

Vastuseks võttis Rootsi vastu uue terrorismivastase seaduseelnõu, mis muudab terrorirühmitusse kuulumise ebaseaduslikuks.

Lisaks Türgile pole Rootsi NATO liikmelisust ratifitseerinud Ungari.