Hommikul jätus piirkonnas äge tulevahetus vaatamata sellele, et Iisraeli sõnul on Gaza põhjaosa peaaegu üleni armee kontrolli all.

Pühapäeval teatas Iisrael veel kaheksa sõduri hukkumisest, mis tõstab invasiooni käigus tapetud sõdurite arvu 154-le. Gazas on kohalike võimude teatel tapetud üle 20 200 palestiinlase. Hukkunud palestiinlastest on nii Iisraeli kui Hamasi kinnitusel üle poole tsiviilelanikud. Praktiliselt kõik Gaza 2,3 miljonit elanikku on jäänud peavarjuta.

USA president Joe Biden vestles vaenutegevuse arutamiseks telefonitsi Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga, vahendab Valge Maja. Biden rõhutas vajadust säästa tsiviilelanikke ja humanitaartöötajaid lahingutegevuse eest ja vabastada ellujäänud pantvangid. Iisraeli teatel lubas Netanyahu sõda jätkata kuni Iisraeli eesmärkide saavutamiseni, mille hulka kuulub Hamasi võimu täielik lõpetamine Gazas.

Hamasi teatel kadus pärast Iisraeli viimast õhurünnakut side võitlejate grupiga, kes hoidis enda käes viit pantvangi. Iisrael nimetas seda avaldust psühholoogilise mõjutamise katseks. Arvatavasti on alates 7. oktoobrist endiselt Hamasi käes üle 100 pantvangi.

Iisraeli sõdurid Khan Yunesi linnas