Ööpäeva jooksul toimus rindel 75 sõjalist kokkupõrget, märkis Ukraina relvajõudude peastaap.

Täna hommikul avaldatud ülevaate kohaselt tõrjusid Ukraina sõdurid Kupjanski suunal 16 Vene sissetungijate rünnakut. Okupandid püüdsid ukrainlaste kaitseliinist läbi murda Harkivi oblastis Sinkovka piirkonnas, ent nende plaan läks vett vedama.

Terav on seis ka Bahmuti suunal, kus Ukraina relvajõududel tuli tõrjuda kokku kaheksa vaenlase rünnakut Bogdanovka, Ivanovski, Kleštšievka ja Andrejevka lähedal. Avdijivka suunal hoiavad Ukraina kaitsjad samuti jätkuvalt vaenlast tagasi, kuigi see ei ole loobunud katsetest linn ümber piirata.

23 vaenlase rünnakut nurjati reedel Avdijivkast idas ning veel 17 rünnakut Donetski oblasti Pervomaiskoje ja Nevelskoje piirkondades. Ukraina väed hoiavad vankumatult oma kaitset, tekitades sissetungijatele olulisi kaotusi, märkis peastaap.

Zaporižžja suunal lõid Ukraina väed tagasi kõik vaenlase rünnakud Verbovoist ja Rabotinoist läänes, jätkates samal ajal okupatsioonivägedele kaotuste tekitamist ka Melitopoli suunal ja nende kurnamist kogu rindejoone ulatuses.

Hersoni suunal jätkavad ukrainlased meetmeid sillapea laiendamiseks. Vaatamata suurtele tagasilöökidele ei loobunud vaenlane plaanidest Ukraina üksused oma positsioonidelt välja tõrjuda ja viis läbi 17 ebaõnnestunud rünnakuoperatsiooni. „Nad said väärilise vastulöögi ja taganesid kaotustega,“ sõnas peastaap. „Ukraina kaitsjad viivad läbi vastupatareide võitlust, tekitades vaenlase tagalas tulekaotust.“