Värskelt ametisse astunud peaminister Donald Tusk lubas vabastada riigile kuuluvad meediaettevõtted endiste valitsevate konservatiivide propagandast ja lõhestavast poliitikast.

Tuski valitsus teatas kolmapäeval, et vahetasid välja riikliku televisiooni, raadio ja uudisteagentuuri tegevjuhid. Väidetavalt olid nad eelmise valitsuse eestkostjad, halvustades valitsuse kriitikuid ja opositsiooni ning levitasid Euroopa vastaseid seisukohti.

Esimesed saates selgitasid eksperdid ja ametnikud, miks eelmise valitsuse programmid rikkusid õigluse ja objektiivsuse standardeid ning, miks uus valitsus kiiresti muudatused läbi viis.

Seejärel edastati aruanne 2024. aasta eelarvearutelu kohta parlamendis. Järgnesid muud kohalikud ja välisuudised, kaasati erinevaid seisukohti. Lõpetuseks ütles saatejuht, et programm pürgib kõrgeimate standardite poole ja arvestab ka kriitiliste häältega.

Poola pealinnas Varssavis püstitas kolmapäeval politsei TVP peahoone ette tõkked, sest varasemalt võimul olnud partei Õigus ja Õiglus juhid alustasid hoones istungit protestimaks muudatuste vastu. Mõned protestijad olid veel hoones ka neljapäeval, politsei lubas majja ainult selleks volitatud töötajaid.

President Andrzej Duda, kes on eelmise valitsuse liitlane, on kritiseerinud Tuski valitsuse samme riigimeedia osas. Tusk vastas, et need on vajalikud nende objektiivsuse ja õigluse taastamiseks kogu avalikkuse teenistuses.