Ukraina pole jaganud täpset ajateenijate arvu, kui on varasemalt maininud, et hetkel võitleb Venemaa vastu umbes miljon inimest. Venemaa on sissetungi käigus armeed laiendanud ning kavatseb seda suurendada 1,5 miljonini.

Kiievi rahvusvahelise Sotsioloogia Instituudi kinnise küsitluse põhjal toetaks tugevalt või pigem toetaks olulist edasist mobilisatsiooni enam kui 65% ukrainlastest. Sellegipoolest märgiti, et arvu võivad moonutada inimesed, kes soovivad anda sõjaajal „sotsiaalselt soovitavat“ vastust.

27- aastane sõjaväelane Oleksandr tervitas mobilisatsiooni ideed. Tema arvates on rindepositsioonid hetkel nõrgalt kaitstud.

Ta lisas, et inimesed kardavad ajateenistust, sest eeldavad, et neid saadetakse kohe lahingusse, kus neid „tapetakse kohe või piinatakse“. Sõjaväelase sõnul midagi sellist tegelikkuses ei toimu.

40-aastane skulptor Rafael ütles Reutersile, et ulatusliku mobilisatsiooni sunniviisiline läbiviimine võib halvasti mõjuda moraalile rindel. Ta selgitas, et kui inimese on sunnitud vastu tahtmist võitlema, siis kannatab selle all armee motivatsioon.

37-aastane kontoritöötaja Tetjana ütles, et tööjõust olulisem asi on suurema sõjalise ja rahalise abi tagamine välismaalt. „Vajame lääne, USA toetust. Meie sõduritest ei piisa,“ ütles ta.

21-aastase teenindaja Denõs ütles, et ei näe mõtet tohutul hulgal inimeste mobiliseerimiseks, kui nad jäävad varustuseta. Ta lisas, et Ukraina võimud ei kuluta piisavalt raha relvadele.

Sõjavägi pole Zelenskõi avaldust mobilisatsiooni kohta kommenteerinud, kuid valitsus ja sõjavägi on mobilisatsiooni parandamise võimalusi arutanud nädalaid.