Ukraina lennufirma Skyline Express palvel transporditi Borõspilist pärit lennuk Boeing 777-300ER Euroopa lennujaama. Lend vastas kõrgeimatele lennundusjulgestuse ja lennuohutuse standarditele vastavalt Ukrainas sõjaseisukorra kehtestamise ajal kehtinud direktiividele, vahendab Unian.

Alates Venemaa täiemahulise sissetungi algusest 24. veebruaril 2022 on Ukraina õhuruum olnud suletud ning lennukid pargitud. Lennujaama pressiteenistuse sõnul hooldati Skyline Expressi lennukit tihti.

Märgiti, et see oli juba neljas edukas õhkutõus Borõspili lennujaamast alates sõja algusest.

Ukraina presidendi kantselei asejuht Andri Sõbiha ütles detsembri alguses, et Borõspili lennujaam on esimene tsiviillennujaam mis avatakse lendudeks, kui vajalikud tingimused on täidetud.

Presidendi kantselei juhataja nõunik Mõhhailo Podoljak on öelnud, et Ukraina ei ava Borõspili lennujaama enne, kui põhiprobleem on lahendatud, mis hõlmab Venemaa õhurünnakute intensiivsuse vähenemist.

„Ettevalmistus võib jätkuda, see on juba käimas, sealhulgas Borõspilis. Kuid turvaküsimusi tuleks lahendada terviklikumalt ja olulisemalt. Ukraina tegeleb sellega praegu,“ ütles ta.