Suurbritannia välisminister David Cameron ütles pärast kohtumist Pariisis oma Prantsuse kolleegi Catherine Colonnaga, et kui Ukraina lääne partnerite majandused kokku liita, ületavad need Venemaa oma vähemalt 25-kordselt, vahendab Associated Press.

Cameroni sõnul tuleb see majanduslik jõud ja pühendumine maksma panna.

„Kui me seda suudame, ei ole mul kahtlust, et me suudame kindlustada, et Putin kaotab, ja see on hädavajalik, et ta tõesti kaotaks,“ ütles Cameron.

Cameron ega Colonna mingit uut abi Ukrainale ise teatavaks ei teinud. Nad ei vastanud ka küsimustele.

„Käsikäes algusest peale teevad meie kaks riiki koostööd, et kindlustada, et Venemaa agressioon ei saaks tasutud, oleks läbikukkumine,“ ütles Colonna.

Cameroni sõnul jätkub Suurbritannia ja Prantsusmaa toetus Ukrainale nii kaua kui vaja.

Võrreldes sõda erinevatest vaatustest koosneva näidendiga, ütles Cameron, et Ukraina liitlased peavad kindlaks määrama selle järgmise faasi.

„Esimene vaatus oli Venemaa vapustav suutmatus oma eesmärke saavutada,“ ütles Cameron, viidates Kiievi edukale kaitsmisele ukrainlaste poolt. Teine vaatus oli Cameroni sõnul Ukraina vastupealetung 2022. aasta suvel ja kolmas on olnud keerulisem.

„Aga neljandat vaatust ei ole veel kirjutatud ja me peame kindlustama, et me kirjutame selle õigesti, koos oma sõprade ja partneritega läänemaailmas,“ ütles Cameron.