Mõlemad autod said kahjustada ja president näis oma valimiskampaania peakorterist Delaware’i osariigis Wilmingtonis lahkudes ehmunud, vahendab CNN.

Presidendi ihukaitse eest vastutav USA Salateenistus kinnitas, et presidendi autokorteeži kuulunud sõidukit rammis teine sõiduk, kui Biden oli oma autosse minemas. Salateenistuse kõneisik Steve Kopek ütles CNN-ile, et „selle sündmusega ei olnud seotud mingit kaitsehuvi“, mis tähendab, et kokkupõrge ei olnud tahtlik. Wilmingtonis oli sel ajal tugev vihmasadu.

„Täna umbes kell 20.09 tabas Delaware’i osariigis Wilmingtonis presidendi autokorteeži kindlustanud Salateenistuse sõidukit teine sõiduk. Selle sündmusega ei olnud seotud mingit kaitsehuvi ja presidendi autokorteež lahkus intsidentideta,“ ütles Kopek, suunates edasised küsimused Wilmingtoni politseile.

Kokkupõrge tekitas siiski kõva paugu, mis pälvis Bideni tähelepanu. Salateenistus piiras kokkupõrke põhjustanud hõbedase sedaani ümber ja käskis meessoost juhil käed üles tõsta, teatasid kohal viibinud ajakirjanikud.

Salateenistuse töötajad saatsid Bideni autosse, kus juba istus esileedi Jill Biden.