Täna levib soe ja niiske õhumass saartelt üle mandri itta. Õhutemperatuur tõuseb öösel saartel, ennelõunal Lääne-Eestis ja pärastlõunal ka idapool üle 0 kraadi. Mitmel pool sajab vihma, Ida-Eestis võib sekka tulla ka jäävihma, esineb jäidet ja libeduseoht on väga suur, hoiatab ilmateenistus.

Täna päeval tugevneb saartel ja rannikul edelatuul puhanguti 15-18, õhtul edela- ja läänetuul mandril puhanguti 15, rannikualadel kuni 21 m/s, pärast keskööd pöördub saartelt alates loodesse.

Keskkonnaagentuur märgib, et lörtsi- ja vihmasaju tõttu suureneb puudele kogunenud lumekoorumus, mis võib põhjustada okste ja puude murdumist. Transpordiamet hoiatab samuti, et laupäeval on teedel jäidet ja libeduse oht on väga suur. Raske lumi ja tuul murravad teedele puid ja oksi, lisas amet.

Õhtul jätkub temperatuuri tõus kogu Eestis.

Olud keerulised ka pühapäeval

Pühapäeval jõuab aktiivne madalrõhkkond Norra merele ja selle lohk kiirustab öösel ühes tiheda sajuga üle Eesti. Sajab vihma, Ida-Eestis öö hakul lörtsi ja lund, pärast keskööd Lääne-Eestist alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. On jäidet.

Tugev tuul pöördub öösel lõunast üle lääne loodesse ja hommikuks nõrgeneb veidi, päeval puhub sisemaal mõõdukas, rannikualadel puhanguline lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on 0..+4, hommikuks langeb sisemaal -1..-3 kraadini, saartel aga tõuseb kuni +6 kraadini. Jäiteoht on seega väga suur ka pühapäeval.

Esmaspäeva öösel jääb nõrgenev madalrõhkkond Nordkapi lähistele pöörlema, samas aga jõuab Islandilt järgmine madalrõhkkond Norra merele. Väheaktiivne madalrõhulohk eemaldub koos vihma- ja lörtsisajuga öö hakul kagusse. Selle järel on kõrgema rõhufoonil suurema sajuta. Alles õhtul läheneb edelast uus madalrõhulohk koos vihmasajuga.

Õhutemperatuur kõigub ööpäeva jooksul -2..+3 kraadi piires, pärastlõunal langeb kiiresti. Suureneb libeduseoht.