„Shejaiyas peetud lahingutes tuvastas Iisraeli kaitsevägi ekslikult ohuna kolm Iisraeli pantvangi. Selle tulemusena tulistasid väed nende suunas ja nad hukkusid,“ ütles Hagari reedesel briifingul.

„Intsidendi toimumispiirkonnas läbiotsimisel ja kontrollimisel tekkis kahtlus hukkunute isikutes. Nende surnukehad viidi Iisraeli territooriumile läbivaatamiseks, misjärel kinnitati, et tegemist on kolme Iisraeli pantvangiga,“ lisas ta.

Hukkunud pantvangideks olid Yotam Haim, Samer Talalka ja veel üks meessoost isik, kelle perekond soovis tema nime mitte avaldada.

Hagari rõhutas, et „tegemist on aktiivse lahingutsooniga, kus viimastel päevadel on toimunud võitlus. Sündmusest on saadud vahetuid õppetunde, mis on edasi antud kõikidele vägedele kohapeal“.

Iisraeli sõjavägi võttis juhtumi eest täieliku vastutuse ja lisas, et juhtum on uurimisel. Avalduses öeldakse, et sõjavägi „väljendab sügavat kahetsust traagilise juhtumi pärast ja saadab perekondadele südamliku kaastunde“. Lisaks öeldi avalduses: „Meie rahvuslik missioon on leida kadunute asukoht ja kõik pantvangid koju tagasi saata.“