Bitmez esines parlamendi ees kõnega, milles kritiseeris valitsuse poliitikat Iisraeli suhtes. Kõne lõppedes kukkus ta kokku.

Kõnes oli ta kritiseerinud president Recep Tayyip Erdoğani valitsevat AK-parteid (AKP) Türgi jätkuva kaubavahetuse pärast Iisraeliga, hoolimata Gaza sõjast ja valitsuse teravast retoorilisest kriitikast Iisraeli sõjalise pommitamise kohta.

„Te lubate laevadel Iisraeli minna ja nimetate seda häbematult kaubanduseks. Olete Iisraeli kaasosaline,“ ütles Bitmez. Kõne ajal oli ta asetanud poodiumile sildi, kus oli kirjas „Mõrvar Iisrael, kaastöötaja AKP“.

„Teie kätes on palestiinlaste veri, te olete kaastöötajad. Aitate kaasa igale pommile, mille Iisrael Gazale heidab,“ ütles ta.

Pärast kõne lõpetamist kukkus Bitmez ootamatult põrandale ja teised parlamendiliikmed tormasid talle oma kohtadelt appi.

Terviseminister Fahrettin Koca ütles hiljem, et tema südame kaks peamist veeni olid täielikult blokeeritud.

„Tema süda lakkas löömast, seejärel elustati ta parlamendis ja viidi 20 minuti jooksul haiglasse“, ütles Koca teisipäeval.

Kairos Al Azhari ülikooli lõpetanud Bitmez oli Islamiliidu uurimiskeskuse esimees. Varasemalt oli ta töötanud islami valitsusvälistes organisatsioonides.