„Täna rääkisime ja räägime sellistest konkreetsetest asjadest, mis võivad päästa tuhandeid ja tuhandeid ukrainlaste elusid, aga ka suurenevast survest agressorile,“ ütles Zelenskõi ühisel pressikonverentsil Norra peaministri Jonas Gahr Størega.

Zelenskõi prioriteet on õhutõrje suurendamine. Öösel vastu kolmapäeva ründas Venemaa Ukraina pealinna ballistiliste rakettidega, mis pole esimene taoline rünnak. Presidendi sõnul võeti sihikule tsiviilhooned.

Støre lubas, et Norra annetab Ukrainale 3 miljadrit krooni. Norra parlament on varasemalt kokku leppinud paketis, mis hõlmab 75 miljardit krooni abi viie aasta vältel.

„Norra jätkab Ukraina võitluse toetamist enda kaitseks. Anname sihipärast pikaajalist tuge, et aidata Ukrainat võitluses vabaduse ja demokraatia eest,“ ütles Støre avalduses. Ta lisas: „Ukraina jõupingutused on olulised vabaduse ja turvalisuse kaitsmiseks ka siin Norras.“

Päeva jooksul toimus ka tippkohtumine Zelenskõi ja viie Põhjamaa juhtide vahel, sealhulgas osalesid Taani, Soome, Islandi, Norra ja Rootsi esindajad.