Telekanali TVN24 videos haarab erakonna Konföderatsioon esindaja Braun nurgast tulekustuti ja kustutab sellega traditsioonilisel küünlajalal põlevad küünlad, tekitades valge pilve, vahendab Reuters.

Seejärel läks Braun seimi kõnepulti, kus nimetas hanukat „saatanlikuks“ ja ütles, et taastas „normaalsuse“.

Vastuseks küsimusele, kas tal on häbi, ütles Braun: „Need, kes võtavad osa saatana kummardamise aktidest, peaksid häbi tundma.“

Seimi spiiker Szymon Hołownia kõrvaldas Brauni istungilt ja ütles, et teavitab tema tegevusest prokuratuuri.

„Ei saa olema mingit rassismi, võõravaenu ja antisemitismi tolereerimist /.../ kuni mina olen seimi spiiker,“ ütles Hołownia.

Braun lahkus istungitesaalist, surudes teiste paremäärmuslaste käsi.

Rabi Sholom Ber Stambler, kes on parlamendis hanuka küünlad süüdanud viimased 17 aastat, ütles, et Braun on tähelepanuvajadusega antisemiit, aga tema sõnul andis tema tegu soovitule vastupidise tulemuse.

„Ma olen saanud nii palju telefonikõnesid ja sõnumeid Poola parlamendiliikmetelt, Poola elanikelt, kõik avaldavad mulle solidaarsust ja hoolivust, tunnevad kahetsust ja vabandavad selle eest,“ ütles Ber Stambler Guardianile.

Paremäärmusliku erakonna Konföderatsioon Vene-meelne liige Braun on varem väitnud, et on olemas vandenõu Poola muutmiseks „juudiriigiks.

Jaga
Kommentaarid