Senati enamuse liider Chuck Schumer ütles, et Ukraina presidendi kohtumine seadusandjatega oli „väga võimas“. „Kui ta saab vajalikku abi, siis ta võidab,“ ütles Schumer. „Kui me kaotame, võidab Putin. See on USA jaoks väga-väga ohtlik.“

Ta lisas hiljem: „Kui Ukraina kukub, on see ajalooline ja kolossaalne tragöödia. Kui Venemaa võidab, mäletavad tulevased põlvkonnad seda häbihetkena lääne, USA ja senati liikmete jaoks, kes püüdsid seda blokeerida.“

Mõned vabariiklased on vastu Ukraina abile ja küsivad sõjaeesmärkide ning USA raha kulutamise kohta. Nad ütlevad, et igasugune lisaraha tuleb siduda muudatustega immigratsioonipoliitikas.

Schumer ütles, et rääkis esmaspäeva õhtul telefonis esindajatekoja spiikri Mike Johnsoniga, kutsudes teda üles hoidma parlamenti tööl, kuni läbirääkijad töötavad paketi kallal.

„Kui vabariiklased tahavad tõsiselt piiril midagi korda saata, siis miks on nii paljudel neist talvevaheajale lahkumisega kiire?“ märkis ta.

Spiiker Johnson ütles, et tema kohtumine Zelenskõiga oli „hea“, kuid jäi kindlale seisukohale, et piir peaks olema esmatähtis. Tema sõnul peaks Bideni administratsioon andma raha kasutamise kohta rohkem üksikasju.

„See, mida Bideni administratsioon näib taotlevat, on miljardeid lisadollareid ilma asjakohase järelevalveta, selge võidustrateegiata ja vastuseta,“ ütles ta.

Vabariiklased kahtlevad, kas lisaabi aitaks Ukrainal Venemaad alistada, sest suvine pealetungiplaan ei andnud selget kasu.

„Ma tean, et kõik tahavad, et Ukraina võidaks, aga ma lihtsalt ei näe seda kaartides,“ ütles vabariiklasest senaator Ron Johnson.

Zelenskõi kohtub visiidil ka USA president Joe Bideniga.