Tuski sõnul jätkab Poola Kiievi toetamist. „Me nõuame valjuhäälselt ja otsustavalt vaba maailma, läänemaailma täielikku mobiliseerimist, et aidata Ukrainat selles sõjas,“ ütles ta.

Ta lisas, et pärast sellel nädalal toimuvalt ELi tippkohtumiselt naasmist kohtub ta Eestis Balti riikide juhtidega, et arutada Ukraina sõda ja piiride turvalisust.

Tuski sõnul saab Poolast USA lojaalne liitlane ja pühendunud NATO liige. Ta andis märku oma eesmärgist parandada Varssavi sidemeid Brüsseliga pärast aastaid kestnud konflikti, alates kohtusüsteemi sõltumatuse küsimustest kuni LGBT õigusteni.

Samuti lubas ta kiiresti lahendada probleemid seoses Varssavi ja Kiievi suhteid pingestanud Poola veokijuhtide meeleavaldusega.

Varasemalt võimul olnud partei Õiguse ja Õigluse endine peaminister Mateusz Morawiecki kaotas esmaspäeval usaldushääletuse.

Samal päeval toetas Poola parlament Donald Tuski peaministriks saamist. Poolthääli oli 248, vastu aga 201.

Teisipäeval peaks toimuma Tuski usaldushääletus, mille ta eeldatavasti ka võidab. See võimaldaks president Andrzej Dudalil kolmapäeva hommikul valitsuse ametisse vannutada.