Khan Yunisi elanikud teatasid, et tankid jõudsid eile läbi linna peamisele põhja-lõunasuunalisele teele, vahendab Guardian.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et kümned Hamasi võitlejad on alla andnud ja see on organisatsiooni lõpu algus. Hamas eitas seda ja nimetas väidet alusetuks.

Eile tehtud avalduses teatas Hamas, et ükski endiselt Gazas kinni hoitav pantvang ei lahku sealt elusana, kui ei täideta nende nõudmisi vangide Iisraelist vabastamiseks. Hamasi esindaja ütles televisioonis, et liikumine „on valmis vabastama kõik sõdurid kõigi meie vangide vastu“.

Iisraeli Kanal 13 teatel ütles Netanyahu telefonikõnes USA presidendile Joe Bidenile, et operatsioon Khan Yunisis võtab aega kolm-neli nädalat.

Iisraeli rahvusliku julgeoleku nõunik Tzachi Hanegbi ütles Kanal 12-le, et USA ei ole seadnud Iisraeli eesmärkide saavutamisele mingit tähtaega.

Rahvusvaheliste abiorganisatsioonide teatel on palestiinlased silmitsi toidu-, vee- ja muude esmatarbekaupade puudusega.

ÜRO peasekretär António Guterres ütles eile, et ÜRO julgeolekunõukogu autoriteet ja usutavus on tõsiselt kahjustada saanud, sest USA blokeeris reedel relvarahuresolutsiooni. Guterres lubas Katari pealinnas Dohas, et ei anna alla.

Katar, kus baseerub Hamasi kõrgem juhtkond, teatas, et töötab uue relvarahu kallal.