Et Šumakovi auto aknad olid sisse löödud, märkas täna hommikul tema naaber.

Täna öösel löödi siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad puruks. Kohapeal on politseipatrull, kes juhtumiga tegeleb, ja saadetud on ka lisajulgestus.

Mõlemat juhtumit uurib kriminaalpolitsei koos kaitsepolitseiametiga.

Endine siseminister Andres Anvelt kommenteeris Läänemetsa juhtumit nii, et seni on ähvardused valitsuse liikmetega arved õiendada olnud pigem verbaalsed. „Antud kaasuse puhul tuleb väga tõsiselt üle vaadata valitsusliikmete füüsilise kaitse meetodid. See puudutab ka nende perekonda. Muu hulgas on loomulik, et eraautosid kasutavad ka pereliikmed,“ sõnas ta.

Anvelt märkis veel, et siseministeeriumi valitsemisalas on praegu hallata mitu suurt kriisi, millest üks laialdasem on Vene piiriga seotu. „Tuleb arvestada, et näiteks selle kriisi puhul on Vene meedia narratiiv väga selgelt süüdistamas Eesti poolt soovis piire sulgeda, kuigi tegelikult on migratsioonikriisi taga ju Venemaa ise. Selline narratiiv on paljudes kohalikes venekeelsetes sotsiaalmeediagruppides tekitanud näiteks küllaltki märkimisväärset vastasseisu Eesti riigile ja see on ainult üks neist julgeolekuküsimustest, mis on siseministeeriumi hallata,“ rääkis ta. „Hübriidsõja ilmingute olemasolu korral tuleb selgelt aru anda, et esimeseks liiniks on just siseturvalisus ja selle juhtimine.“