Enne seda oli Hunter Bidenile Delaware’i osariigis esitatud föderaalsed süüdistused tulirelvakuriteos. Neis väidetakse, et ta soetas 2018. aasta oktoobris ebaseaduslikult revolvri, olles esitanud valeväite, et ei tarvita narkootikume, vahendab Guardian.

Mainitud kuritegudes süüdi mõistmise korral võib Hunter Bidenit oodata 17-aastane vanglakaristus.

Hunter Bidenit süüdistatakse vähemalt 1,4 miljoni dollari föderaalmaksude maksmata jätmises aastate 2016–2019 eest, selgub 56-leheküljelisest süüdistusest. Lisatakse, et Hunter Biden kulutas pigem miljoneid dollareid ekstravagantsele elustiilile kui maksude maksmiseks.

Süüdistuses öeldakse, et ainuüksi 2018. aastal kulutas Hunter Biden üle 1,8 miljoni dollari, sealhulgas võttis välja 772 000 dollarit sularaha, maksis umbes 383 000 dollarit naistele ning kulutas umbes 151 000 dollarit rõivastele ja aksessuaaridele.

Kongressi vabariiklased püüavad poja skandaalidega seostada ka Joe Bidenit. Järgmisel nädalal peaks esindajatekojas hääletatama selle üle, kas alustada Joe Bideni vastu ametikuriteo juurdlust, kuigi seni ei ole välja tulnud ühtki tõendit selle kohta, et president oleks altkäemaksu võtnud või mõjuvõimuga kaubelnud, mida mõned vabariiklased talle süüks panevad.