Täna hommikul said taas ligi 500 Eesti kooli, KOV-i ja asutust e-maili teel masskirja, mis hoiatas pommiplahvatuse eest. Politsei sõnul on kirja muster sarnane oktoobris levinud rämpspostituste lainele.

Läänemets rääkis, et eile juhtus sama asi Leedus, mitmed asutused ja koolid said taas ähvardusi. Seetõttu hoiatas PPA juba eile Eesti koole, et nad võivad saada uusi ähvardusi.

Läänemets tegi haridus- ja teadusministeeriumile ka ettepaneku korraldada sel nädalal Eesti kooliperedele kriisikoolitusi, kuidas olla veel targemad ja veel paremini teada, mida sellises situatsioonis teha. „Plaanid on olemas, inimesed on harjutanud, õppinud, aga me püüame rohkem teadmisi anda ja harjutada. See tagab selle kindluse, et sa saad rahulikult tundi teha ja sa tead, et kui tõesti midagi juhtub, kuidas ja mismoodi teha,“ sõnas Läänemets.

„Siin on ka oluline aru saada, et tegemist on Venemaa mõjutustegevusega, et see on see üks osa hübriidrünnakust Balti riikide vastu ja nende vastu, kes Ukrainat ja demokraatiat toetavad. Ja kui me seda kõike teame, et selle eesmärk ongi hirmu põhjustada, siis me tegelikult oleme ühiskonnana tugevamad,“ leidis minister.

Kriisikoolitusel räägitakse Läänemetsa sõnul loogikast, kuidas mida teha ning kuidas tuleks tegutseda.

Intervjuus tuli ka teemaks täna, 7. novembril Eesti Päevalehes ilmunud lugu, kust selgub, et õpetajate palga tõusu raha ei jõudnud eelarvesse. Mis läks valesti ja kes on süüdi? Vaata lähemalt videost!