„Me saime teate tulistamise kohta kella 19.30 paiku,“ ütles Brüsseli politsei esindaja Ilse Van de Keere eile õhtul ajalehele Het Laatste Nieuws. „Meie teenistused läksid viivitamatult kohale. Jutt käib neljast haavatust. Ühe inimese elu on ohus. Pandi paika perimeeter. Meie kohale jõudes ei olnud toimepanija(d) enam sündmuskohal.“

Teadete kohaselt võttis tulistaja äkki püksitaskust relvolvri ja tulistas inimeste pihta, kes põgenesid. Üks haavatud naine sisenes läheduses asuvasse Couleur Cafésse. Naisel oli jalahaav. Väljaande Sudinfo teatel leiti teine haavatu Brüsseli väikeselt ringteelt Apple’i poe vastast ja kolmas Ridderstraatilt.

Üks haavatutest on Rootsi Euroopa Parlamendi liikme Tomas Tobé kaastöötaja, teatas ta ise X-is. Tobé sõnul ei oli tema seisund kriitiline ja naine sai meditsiiniabi.

Rootsi välisminister Tobias Billström kinnitas ajalehele Aftonbladet, et tulistamises sai haavata 30. eluaastates Rootsi naine.

Brüsseli prokuratuuri esindaja Stefan Vandevelde ütles, et esialgsete leidude põhjal oli tegemist narkojõukude arveteõiendamise, mitte terroriaktiga.