Teatati, et USS Carney abistas laevu, millel on sidemeid 14 riigiga, eile pärast seda, kui need võtsid Jeemenist sihikule Iraani toetatud Houthi mässulised, vahendab BBC News.

Kaks laeva said ka pihta, aga inimohvreid ei ole.

Houthide esindaja ütles, et nende merevägi ründas kaht Iisraeli laeva.

Iisraeli kaitseväe teatel ei olnud alused Iisraeliga seotud.

USA keskväejuhatus teatas, et eile hommikul tuvastas USS Carney laevade vastase ballistilise raketi plahvatuse Bahama lipu all ning brittide omanduses oleva ja opereeritava kaubalaeva Unity Explorer vastu.

Hiljem tulistas USS Carney alla tema enda suunas lennanud drooni. USA keskväejuhatuse teatel ei ole aga selge, kas see oli suunatud Carney pihta.

Unity Explorer sai samal pärastlõunal kergelt kahjustada, kui seda tabas Houthide kontrollitud aladelt välja lastud rakett.

Vastates Unity Exploreri hädakutsungile tuvastas ja hävitas USS Carney veel ühe drooni.

Hiljem teatas veel kaks Panama lipu all olevat laeva raketitabamustest. Neile appi suundudes teatas USS Carney kolmanda drooni allatulistamisest.

USA keskväejuhatus teatas, et rünnakud seadsid ohtu laevade rahvusvahelised meeskonnad ning need kujutavad otsest ohtu rahvusvahelisele kaubandusele ja merenduse julgeolekule.

„Meil on ka kõik põhjused uskuda, et need rünnakud, kuigi toime pandud Houthide poolt Jeemenist, on täielikult kaasa aidatud Iraani poolt,“ teatas USA keskväejuhatus.

Houthid on kuulutanud end osaks Iraani toetatud rühmituste „vastupanuteljest“, mis töötab Iisraeli, USA ja laiemalt lääneriikide vastu.