Kõnelustel Ukraina delegatsiooni kuulunud presidendi kantselei juhi nõunik Mõhhailo Podoljak ütles, et läbirääkimistel ei olnud reaalset võimalust vahetada sõja lõppu Ukraina sõjalise neutraalsuse vastu.

Ta märkis, et Ukraina delegatsiooni ülesanne läbirääkimistel ei olnud sõlmida Venemaaga rahulepingut, vaid püüda mõista, milliseid poliitilisi eesmärke Venemaa oma täiemahulise invasiooniga taotleb.

„Nendel läbirääkimistel oli selge, et Venemaa tahab tõesti Ukraina riiklusega võimalikult julmalt käituda, see tähendab omariiklust sõjaliste vahenditega täielikult hävitada, millele lisandub diplomaatiline surve,“ ütles Podoljak.

Ta väitis ka, et Ukraina delegatsiooni teine ​​ülesanne läbirääkimistel oli soov saada vaenutegevuses „operatiivpaus“, et viia läbi „sisemine ümberrühmitamine“.

Venemaa omakorda nõudis läbirääkimistel Ukraina desarmeerimist, sõjalistes blokkides osalemisest keeldumist ja sisuliselt Ukraina suveräänsuse kaotamist.

Podoljak rõhutas, et Ukrainal ei olnud võimalust vahetada järeleandmisi sõja lõpetamise ja Vene vägede täieliku väljaviimise vastu.