Rünnak leidis aset Eiffeli torni lähedal laupäeva öösel. Riigis kehtib hetkel kõrgeim rünnakuteks valmisolek, kuna pinged Iisraeli ja Hamasi vahelise sõja taustal kasvavad, vahendab CBS News.

Ründaja oli võimudele tuntud kui radikaalne islamist ja teda raviti vaimuhaiguse tõttu, ütles siseminister Gerald Darmanin sündmuskohal Seine’i jõe ääres. Ta lisas, et mees oli karjunud „Allahu Akbar“ („Jumal on suurim“), enne kui ta arreteeriti.

Võimude sõnul pussitas ta Saksa turisti noaga surmavalt ja kasutas seejärel haamrit teiste ründamiseks, samal ajal kui ta sündmuskohalt põgenes.

„Mees ründas paari, kes olid välisturistid. Filipiinidel sündinud Saksa turist suri pussitamise tagajärjel,“ rääkis Darmanin.

Pariisi prokuratuur teatas, et 1997. aastal sündinud ründaja on prantslane ning ta vahistati mõrva ja mõrvakatse uurimise käigus. Juhtumi uurimise võtsid enda peale Prantsusmaa terrorismivastased prokurörid.

Darmanini sõnul mõisteti mees juba 2016. aastal neljaks aastaks vangi rünnaku kavandamise eest, mida ta ei suutnud toime panna. Ta lisas, et kahtlusalune ütles politseile, et ta ei talu moslemite tapmist „Afganistanis ja Palestiinas“.

„Me ei anna terrorismile järele,“ kirjutas sotsiaalmeedias peaminister Elisabeth Borne pärast rünnakut.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles, et avaldab „terrorirünnakus“ hukkunud sakslase omastele kaastunnet. Ta tänas ka julgeolekujõude kahtlustatava kiire vahistamise eest ja ütles, et õiglus tuleks jalule seada „prantslaste nimel“.