Kuigi „Päevakorras“ keskendutakse rohkem poliitikale, ei saa me selles saates kuidagi ümber talvest, lumest, libedusest ja korralikult puhastamata teedest, sest need on lihtsalt kõigi meeltes. Saateosalistes tekitas erimeelsusi see, kui kiiresti on meil mõtet oodata, et teed ja tänavad oleksid tuisulumest puhtaks lükatud. Küll aga oldi ühel meelel, et juhid ise peaksid oma sõidustiili ilmaoludega rohkem kohandama ja lumes sõitma õppima.

Omajagu kirgi tekitab saates küsimus, kui tõsiselt me peaksime võtma kolmanda kvartali ligi neljaprotsendilist majanduslangust ning kas on põhjust karta, et tuleval aastal ootab meid majanduskasvu asemel taas ees langus. Eesti Ekspressi ajakirjaniku Urmas Jaaganti sõnul vaadatakse majandusprognoose pidevalt üle ja mõne kuu pärast võib olukord taas muutunud olla.

Hindrek Riikoja Maalehest on seevastu veendunud, et riik peab majanduslanguse peatamiseks astuma konkreetseid samme, millest esimesed võiksid olla planeeritud maksutõusudest loobumine. „Meie ümberkaudsed riigid toetavad oma majandust ja me ei saa olla üksik oaas, kus seda ei tehta,“ lausus Riikoja. „Selle all kannataks meie ettevõtete konkurentsivõime ning maksutõusud seda kindlasti ei soodusta.“

Jaaganti sõnul võiks riik majandusse sekkumisest siiski võimalikult palju hoiduda. Samas tunnistas temagi, et riigi tuleva aasta eelarves loodetakse väga palju majanduskasvule, ja kui seda ei tule, siis on eelarves haigutav miinus veelgi suurem.

Veel „Päevakorras“:

  • Kas vanemahüvitise kärpimine aitab sündimust suurendada?

  • Mis elu elatakse ikkagi Otepää vallavalitsuses?

  • Kas me saame hakkama ilma võõrtööjõuta?

  • Mitut automaksu versiooni me veel näeme?

Stuudios on Urmas Jaagant ja Greete Lehepuu Eesti Ekspressist ning Hindrek Riikoja Maalehest.