Üle maailma saale välja müünud ja miljoneid vaatajaid kogunud HAUSERi kontsert jäi 2020. aastal koroona tõttu Tallinnas Saku Suurhallis ära, kuid nüüd tuleb tšellist kultuuripealinna Tartusse. Mees lubab pakkuda Tartu laululaval publikule kordumatu muusikaelamuse, milles talle omane särtsakas temperament seguneb tšellovirtuoosi romantilise ja lüürilise poolega. Tema stiil on elektriline, ühendades unikaalse tšello kõla pop- ja rokkmuusika ning visuaalse etendusega. HAUSERi repertuaar ulatub Lady Gagast Tšaikovskini ja Shakirast Šostakovitšini.

„Kultuuripealinna-aasta paneb Tartu lauluväljaku taas suurte kontsertidega elama. Kuu varem esineb laululaval ka Sting ning toimub Tartu laulupidu,“ rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis. „HAUSERi muusikaline spekter on lai, kutsudes kuulama nii klassikalise muusika huvilisi kui ka popi- ja rokisõpru, liites sellega väga erineva maitsega muusikaarmastajad,“ lisas ta.

Stjepan Hauser

HAUSER on teinud koostööprojekte erinevate artistidega, nagu näiteks Andrea Bocelli, Elton John, Red Hot Chili Peppers, George Michael ja Aerosmithi Steven Tyler. YouTube’i seeriaga „Alone Together“, kus tšellist jagab kauneid muusikalisi klippe kodumaalt Horvaatiast, tõstis ta esimese sooloalbumi „HAUSER – CLASSIC“ Billboardi edetabeli tippu.

Duoga 2Cellos on HAUSER üles astunud Royal Albert Hallist Sydney ooperimaja ning New York Madison Square Gardenini, müües üle miljoni kontserdipileti. Ta on esinenud paavst Franciscusele ning teda on kuulanud Ameerika presidendid, kuninganna Elizabeth II ja kuningas Charles.

Tema versioon Michael Jacksoni loost „Smooth Criminal“ tegi temast internetisensatsiooni, millega tõusis ka selle sajandi üheks väljapaistvamaks instrumentalistiks.

Tartu 2024 juhi Kuldar Leisi sõnul teeb kultuuripealinn praegu tööd, et tiitliaastasse mahuks veel maailmaklassi artiste.

Kontserdi piletid on saadaval Piletilevi kodulehel ja müügipunktides.