„Need inimesed peaksid seda pakkuma oma valitsustele nende territooriumidest ja nende rahvast loobumise asjus. Ja kui nad seda teevad, olen ma valmis kuulama nende argumente. Aga millegi pärast on alati kerge kellelegi teisele soovitada alla anda või minna järeleandmistele. Kõigepealt peaksid nemad seda tegema omalt poolt,“ ütles Kuleba UNIAN-i vahendusel.

Kuleba ütles, et rõhutab nõukogu istungil taaskord NATO liikmetele vajadust võidelda Venemaa agressiooniga ja tuletab meelde, et Ukraina ei kavatse alla anda.

„Meie strateegiline 1991. aasta seisuga rahvusvaheliselt tunnustatud piirides territoriaalse terviklikkuse eesmärk on muutumatu ja meid ei peata miski,“ ütles Kuleba.

Kuleba sõnul ei puuduta Ukraina terviklikkuse küsimus mitte ainult tema riiklikku julgeolekut, vaid ka kogu Euro-Atlandi ruumi julgeolekut. Kuleba rõhutas ka, et olukord rindel ei ole ummikus.

„Parim viis vältida teie enda sõdurite sõtta saatmist on aidata teist riiki, kes sõda peab. Ma tahan taas rõhutada, et Ukraina ei ole kunagi palunud Ameerika sõdurite lahinguväljale saatmist. See on põhimõtte asi. See on see, mis eristab meid teistest. Meie asi on väga õiglane – teie annate meile kõik, mida meil on vaja, ja meie sõdime. Me ei palu teil oma elusid ohverdada,“ lisas Kuleba.

Kuleba märkis veel, et usub lääne võimekusse relvatootmist suurendada. Ei ole alust oletada, et selleks ei piisa poliitilist tahet. Samas on selleks vaja teha palju tehnilist ja professionaalset tööd.

„Inimesed eriteadmistega selle kohta, kuidas kõik töötab varuosade ja tarneahelate mõttes, peavad kokku tulema ja sellega tegelema. Muidu jääb Euroopa kaitsetuks,“ ütles Kuleba.

Jaga
Kommentaarid