Viking Security häirekeskuse juhi Ergo Oolupi sõnul märkasid videovalvekeskuse töötajad ühe ärikliendi objektil võõraid mehi tassimas ettevõtte kaupa mikrobussi ning kahtlast tegevust saadeti üle vaatama patrullmeeskond.

„Mõne minutiga kohale jõudnud patrull väljus autost ning asus olukorda kontrollima. Turvatöötajad tõkestasid sissetungijate põgenemistee. Selle peale üritati ühest töötajast kaubikuga üle sõita, mis patrulli kindlameelsuse tõttu siiski ei õnnestunud,“ selgitas Oolup.

Esimesele turvapatrullile saabusid appi teine ja kolmas ning veidi hiljem ka politseipatrull. Turvatöötajad blokeerisid kõik väljapääsud krundilt ning pidasid vargust üritanud isikud kinni.

„Kinnipidamisel väitsid isikud, et nad pole üldse midagi varastada üritanud. Siiski oli nende kaubikus silmatorkavalt palju kõnealuse kliendi kaupa ja politsei võttis nad edasiseks menetlemiseks üle,“ rääkis Oolup.

Sarnased varguskatsed nii parklatest, lao- ja ehitusplatsidelt kui ka eraisikute kruntidelt on häirekeskuse juhi sõnul hiljuti laiemaltki sagenenud.

„Proovitakse varastada sisuliselt kõike, mida saab maha müüa. Näiteks hiljuti tõkestati varguskatse, kus vargad üritasid kaubikut lehtmetalli täis laadida, aga nad peeti kinni. Samuti on selgelt näha, et selle varguskatsete laine taga on isikud, kelle jaoks need pole esimesed korrad ning kes tegutsevad gruppides organiseeritult,“ selgitas Oolup.

„Et ise sellise rünnaku ohvriks langemise riski vähendada, tuleks vähegi väärtuslikku kaupa või seadmeid hoida siseruumides ning paigaldada minimaalsedki tehnilised valvesüsteemid,“ soovitas Viking Security häirekeskuse juht.