Putin pöördus G20 liidrite poole esimest korda pärast sõja algust. Ta ütles, et mõned liidrid on šokis Venemaa jätkuvast „agressioonist“ Ukrainas.

„Jah, muidugi, sõjalised tegevused on alati tragöödia,“ ütles Putin virtuaalsel kohtumisel, mille kutsus kokku India peaminister Narendra Modi.

„Ja loomulikult peaksime mõtlema, kuidas see tragöödia peatada,“ ütles Putin. Ta lisas: „Muide, Venemaa pole kunagi keeldunud rahuläbirääkimistest Ukrainaga.“

Venemaa kõrge ametnik ütles teisipäeval, et Moskva ei saa koos eksisteerida Kiievi praeguse valitsusega ja jätkab sõjalist erioperatsiooni Ukraina „demilitariseerimiseks“.

Ukraina on lubanud sõdida seni, kuni viimane Vene sõdur on tema territooriumilt lahkunud. Lääneliitlased jätkavad riigi toetamist.

Koos 2014. aastal annekteeritud Krimmiga kontrollib Venemaa ligi viiendikku rahvusvaheliselt tunnustatud Ukraina territooriumist. Putini sõnul on territoorium nüüd Venemaa osa.

Sel aastal ei ole Ukraina vastupealetungiga märkimisväärset edu saavutanud.

Putin jättis vahele eelmised G20 tippkohtumised Indoneesias New Delhis ja Nusa Duas ning saatis sinna asemele välisminister Sergei Lavrovi.

2021. ja 2020. aasta tippkohtumistel esines Putin Moskvast. Viimati osales ta G20 kohtumisel koha peal Jaapanis Osakas 2019. aastal.

Jaga
Kommentaarid