Pentagoni ametnikud teatasid, et esmaspäeva õhtul said mitmed USA sõjaväelased viga Iraani toetatud relvarühmituste ballistiliste rakettide rünnakus Al-Asadi õhuväebaasile Iraagis. Rünnak põhjustas kaheksa vigastust ja kergeid infrastruktuurikahjustusi.

USA vastas sündmusele teisipäeval vasturünnakuga, mille tagajärjel hukkus mitu Iraani toetatud võitlejat. Hävitajad tabasid Kataib Hizbollah’ operatsioonikeskust ja juhtimissõlme. Löökide ajal oli mõlemas kohas rühmituse töötajad. Ametnikud ei saa veel kinnitada, kas seal keegi hukkus.

„Löögid olid otseseks vastuseks Iraani ja Iraani toetatud rühmituste rünnakutele USA ja koalitsioonivägede vastu,“ sealhulgas rünnak Al-Asadi õhuväebaasi vastu, „mis hõlmas ballistiliste lähimaarakettide kasutamist,“ öeldi USA avalduses.

Seni on Iraani toetatud rühmitused võtnud sihikule USA vägesid droonide ja rakettidega. Seekord kasutati esimest korda pärast Lähis-Ida konfliktide eskaleerumist ründamiseks lühimaaraketti.

Ametnike sõnul üritab USA anda teada, et ta ei taotle laiemat konflikti. Nad soovivad, et Iraani toetatud rühmituste rünnakud Ameerika vägede vastu lõppeksid, vajadusel on USA valmis võtma kasutusele täiendavaid meetmeid.

Pentagoni sõnul oli see 66. rünnak Ameerika Ühendriikide sõjaväebaaside vastu Iraagis ja Süürias alates 17. oktoobrist, sealhulgas on aset leidnud 32 rünnakut Iraagis ja 34 Süürias. Rünnakute tagajärjel on teadaolevalt vigastada saanud 62 USA töötajat.