Keskkonnaagentuuri teatel jõuab õhtul saartele tihe lume- ja lörtsisadu ning hakkab tuiskama. Tugev sadu ja tuisk laienevad kiiresti üle Eesti ning oodata on kuni 15 cm kõrgust lumekatet. Tuisk muudab nähtavuse halvaks. Homme hommikul jätkub Ida-Eestis lume- ja lörtsisadu ning tuisk, ent Lääne-Eestis sadu nõrgeneb ja läheb üle vihmaks, mistõttu on teedel jäiteoht. Homme päeval sajab lörtsi ja vihma, seega teedel libeduseoht püsib.

„Tihe lumesadu ja tuisk muudavad teeolud keeruliseks ning igal liiklejal tuleb hästi läbi mõelda, kas sellistes keerulistes oludes on vaja sõidukiga liiklusesse minna,“ lausus transpordiameti teehoiuteenistuse direktor Janno Sammul. „Kindlasti tuleb varuda homme hommikul tavapärasest rohkem aega oma sõitudeks ning kui autol on all veel suverehvid, siis mitte minna sõitma.“

Talvistel teedel on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Lisaks keerulistele teeoludele peavad sõidukijuhid arvestama ka teehooldusmasinate ja nende eripäradega. Hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida tee serva, sest sahk ulatub üle tee telgjoone, et tee keskele ei jääks valli. Alustades hooldemasinast möödasõitu, tuleb veenduda selle ohutuses ning arvestada, et hooldemasinast eespool olev tee võib olla hooldamata.

Enne teele asumist tuleb sõidukijuhtidel kindlasti üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ette valmistatud sõidukiga. Tuleb kontrollida, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras.

Transpordiamet soovitab enne sõidu alustamist vaadata teeolusid portaalist www.tarktee.ee.