Kolmapäeva varahommikul tulistati alla Jeemenist pärit droon, mis oli suunatud laevale, öeldi Pentagoni avalduses. Pentagon ei öelnud, kes tema arvates drooni välja tulistas.

„Me tõesti ei tahtnud, et see kriis laieneks,“ ütles Amir-Abdollahian, viidates Iisrael-Hamasi käimasolevale konfliktile. „Kuid USA on süvendanud sõda Gazas, andes oma toetuse Iisraelile. Jeemen teeb ise otsused ja tegutseb sõltumatult.“

Nädala alguses lubas Iraani toetatud Jeemeni rühmitus Houthid, et ründab laevu Punasel merel.

Samuti toetab Iraan Hamasi, mistõttu on riik USA sõnul kaassüüdlane 7. oktoobri rünnakutes Iisraeli vastu. Minister ütles, et Hamasi rünnakud olid vastus 75 aastat kestnud Iisraeli okupatsioonile.

Välisministrilt küsiti, kas Hamasi rünnak Iisraelile oli õigustatud. „See, mida Hamas tegi, põhines tema seaduslikul õigusel end kaitsta,“ vastas Amir-Abdollahian. Ta lisas, et on naiste ja laste tapmise vastu kõikjal.

19. oktoobril püüdsid USA väed Punasel merel kinni kolm Jeemenist välja tulistatud raketti, mis näisid olevat suundumas Iisraeli poole.

CBS News küsis ministrilt, kas Iraan toetab Lähis-Ida rühmitusi, mille peale ta vastas: „Need rühmitused Iraagis ja Süürias, mis ründavad USA huve, on teinud oma otsused“.

Alates oktoobri keskpaigast on USA vägede pihta Süürias korraldatud varasemast rohkem rünnakuid. Vastuseks on USA korraldanud mitu rünnakut Iraaniga seotud relvahoidlatele Süürias.

Nii USA kui ka Iraan väidavad, et tahavad peatada Iisraeli-Hamasi sõja leviku Lähis-Ida piirkonnas.