Ettekande teevad riigimetsa majandamise keskuse (RMK) juhatuse esimees Mikk Marran, Tartu Ülikooli looduskaitsebioloogia professori Asko Lõhmus, Tartu Ülikooli taastamisökoloogia professor ja kliimaministri teadusnõunik Aveliina Helm ning Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liige Tiit Maran.

„Viimastel aastatel on ühiskonnas vaieldud kohati üsna tuliselt Eesti metsa ja selle tuleviku üle. Ka riigikogus peetav arutelu keskendub nn metsasõja põletavatele teemadele - raiemahtudele, kaitsealade raietele, metsade kestlikule majandamisele ja KAH-aladega seotud küsimustele. Luban, et debatt saab olema väga sisuline ja inforikas,“ ütles sotsiaaldemokraatide saadikurühma kuuluv Tiit Maran.

Esimesel lugemisel on täna ka valitsuse algatatud neli eelnõu: ehitusseadustiku ja teiste seaduste muutmise seaduse (taastuvenergia kasutuselevõtu kiirendamine) eelnõu, infoühiskonna teenuse seaduse ja karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõu, vangistusseaduse, karistusseadustiku, kriminaalhooldusseaduse ja täitemenetluse seadustiku muutmise seaduse (vangistusseaduse kaasajastamine ja digilahenduste kasutusele võtmine) eelnõu ning Rahvusvahelise Kriminaalkohtu Rooma statuudi muudatuste ratifitseerimise seaduse eelnõu

Jälgi riigkogu istungit Delfi otsepildist.