Kiievi linnapea Vitali Klitško ütles Telegrami postituses, et laupäeva varahommikul oli kuulda tugevaid plahvatusi. Tema sõnul näitavad esialgsed andmed, et õhutõrjesüsteemid suutsid raketid kinni püüda.

„Pärast pikka 52-päevast pausi on vaenlane jätkanud raketirünnakuid Kiievi vastu,“ ütles Kiievi linna sõjaväeadministratsiooni juht Serhi Popko Telegrami postituses. „Rakett ei jõudnud Kiievisse, õhukaitsjad tulistasid selle pealinnale lähenedes alla.“

Popko sõnul ei olnud inimohvreid ega suuri purustusi.

Kesk-Kiievi piirkonna kuberner Ruslan Kravtšenko ütles, et piirkonnas sai kannatada viis eramaja ja mitu ärihoonet. Ta ütles, et kaks Vene raketti tabasid asulate vahelist välja.

Ukraina õhukaitsjad tulistasid üleöises rünnakus lõuna- ja idapiirkondadele alla ka 19 31-st droonist. Odesa piirkonna kuberner Oleh Kiper ütles, et rünnakutes sai viga kolm inimest ja kahjustati sadama infrastruktuuri rajatisi.

Venemaa on intensiivistanud Ukraina sadamate ja teraviljataristu pommitamist alates juulist, mil Moskva lahkus Musta mere teraviljaalgatusest. See oli sõjaaegne kokkulepe, mis võimaldas Ukraina ekspordil jõuda paljudesse näljaohuga riikidesse.

Sel nädalal Jaapanis toimunud G7 kohtumisel ütlesid Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, Kanada ja USA välisministrid ning EL-i esindajad, et Venemaa on valmis pikaks sõjaks Ukrainas.

Samuti ütlesid nad, et Iisraeli-Gaza sõda ei tohiks tähelepanu tõmmata Ukraina toetamiselt ja kordasid, et jätkavad Kiievi toetamist majanduslikult ja sõjaliselt.

Kiiev tunneb üha enam muret lääneriikide „väsimuse“ pärast, mis kahandab Ukraina võimet Vene vägesid tagasi hoida.

Jaga
Kommentaarid