New Delhi pealinna piirkonna kohalik omavalitsus on andnud korralduse, et kõik algkoolid oleksid suletud või peavad 10. novembrini tunde veebis.

Administratsioon teatas ka, et hoiab 13. ja 20. novembri vahel pooled kõigist sõidukitest piirkonna teedelt eemal. Nad kehtestavad reegli, mis lubab paaritutel kuupäevadel sõita paaritu numbriga lõppeva numbrimärgiga sõidukitel ja paariskuupäeval paarisnumbriga sõidukitel.

Võimud on andnud korralduse keelata linnas ehitustööd koos veoautode ja raskeveokite sissesõidupiirangutega.

Ennustatakse, et õhusaaste tase tõuseb veelgi pärast 12. novembrit, kui toimub Hindu Diwali religioossne festival, mille raames lastakse tohutult ilutulestikke.

Šveitsi seirerühma IQAir kohaselt püsis New Delhi õhukvaliteet „raske“ juba neljandat päeva järjest, tehes India pealinnast Pakistanis asuva Lahore järel teise maailma saastatuima linna.

Õhukvaliteedi indeksi (AQI) näitu 300 või üle selle peetakse rahvusvahelises reitingusüsteemis „ohtlikuks“ , samas kui „tõsise“ taseme korral mõjutab õhusaaste „terveid inimesi ja tõsiselt olemasolevate haigustega inimesi“. Teisipäeval registreeris üks New Delhi õhukvaliteedi monitoridest AQI 588.

USA Chicago ülikooli energiapoliitika instituudi 2022. aasta uuring näitas, et õhusaaste Lõuna-Aasia suuremates linnades on lühendanud elanike eluiga kuni 10 aasta võrra.

New Delhi õhusaaste langeb igal talvel, kuna põllumehed põletavad naaberosariikides koristatud saagi jäänused. Suits jõuab pealinna kohale ja jääb jaheda õhutemperatuuri tõttu maapinnale lõksu.

Vaatamata keelule jätkavad paljud põllumehed saagi jäänuste põletamist, et maad ette valmistada. Valitsust on kritiseeritud, sest nad ei suuda pakkuda põllumeestele paremaid alternatiive.

Teisipäeval andis India ülemkohus kolmele New Delhit ümbritsevale osariigile korralduse lõpetada talupõlengud. „Me tahame, et see lõpetataks. Me ei tea, kuidas te seda teete, see on teie töö. Aga see tuleb lõpetada. Midagi tuleb kohe ette võtta,“ ütles kohus.