Esmaspäeval ütles Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu, et Iisrael kaalub Gaza rünnakutes „taktikalisi väikesi pause“, et hõlbustada humanitaarabi sisenemist või lubada Hamasi röövitud pantvangide väljumist.

Nii Iisrael kui Hamas on tõrjunud kasvavat rahvusvahelist survet relvarahu sõlmimiseks. Iisrael ütles, et Hamas peaks esmalt pantvangid vabastama. Hamas on aga seisukohal, et nad ei vabasta pantvange ega lõpeta sõdimist enne kui rünnakud Gazale on lõppenud.

Küsimusele, kas ta on valmis humanitaarabi pausile Gazas, vastas Netanyahu: „Noh, ei tule relvarahu ega üldist relvarahu Gazas ilma meie pantvange vabastamata.“

„Mis puudutab väikeseid taktikalisi pause - tund siin, tund seal –, on meil neid varemgi olnud. Ma arvan, et me kontrollime asjaolusid, et kaup, humanitaarkaup saaks sisse või meie pantvangid, üksikud pantvangid, lahkuda,“ lisas Netanyahu.

„Ma arvan, et Iisrael kannab määramata aja jooksul üldist julgeolekuvastutust, sest oleme näinud, mis juhtub siis, kui meil seda julgeolekuvastutust pole,“ ütles Netanyahu, kui temalt küsiti, kes peaks pärast lahingute lõppu Gazat valitsema.

Teadaolevalt võttis 7. oktoobri rünnakus Hamas pantvangi 240 inimest, hukkus 1400 inimest. Gaza pommitamises on hukkunud vähemalt 10 000 inimest, teatasid enklaavi tervishoiuasutused.