„Tel Avivis tehakse avaldusi, mis tõstavad selle eskalatsiooni täiesti uuele tasemele,“ ütles Zahharova Telegrami kanalis Solovjov Live, vahendab Interfax.

Zahharova sõnul peaks nendele sõnadele pöörama tähelepanu rahvusvahelised organisatsioonid, eelkõige Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur (IAEA), sest neid võidakse vaadelda kui ametlikku teadet tuumarelva olemasolu kohta Iisraelil.

„Iisraeli valitsuse ametlik liige teeb avalduse mingi plaani olemasolu kohta anda tuumalöök. Milliste jõududega? Kas ta pidas silmas olemasolevaid ressursse tema riigi sees või Ameerika omade kasutamist, seda ei ole keegi meile selgitanud ja üldse ei ole keegi selgitanud. Kõik need küsimused nõuavad vastust,“ lausus Zahharova.

„Ja mis puudutab avaldusi, mida teevad Iisraeli esindajad Venemaa kohta, siis see on vastuvõetamatu ja sellest on teavitatud Iisraeli suursaadikut Moskvas,“ lisas Zahharova.

Äärmuslikku erakonda Otzma Yehudit kuuluv Eliyahu ütles intervjuus Radio Kol Beramale, et üks võimalus sõjas Hamasi vastu on heita Gazasse tuumapomm, vahendab Reuters.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kõrvaldas Eliyahu pühapäeval tähtajatult valitsuse istungitelt.

Eliyahu avaldus kutsus esile hukkamõistu araabiamaailmas, tekitas skandaali Iisraeli peavoolumeedias, kuulutati taunitavaks USA-s ja Iraan kutsus kiirele rahvusvahelisele reageerimisele.

Iisrael ei ole tuumarelva omamist kunagi ametlikult tunnistanud, aga Ameerika Teadlaste Föderatsiooni hinnangul on tal umbes 90 tuumalõhkepead.