„Antisemiitlike tegude arv on plahvatuslikult kasvanud,“ ütles Darmanin telekanalile France 2, lisades, et selliste kuritegude eest on vahistatud 486 inimest, sealhulgas 102 välismaalast, vahendab AFP.

Prantsusmaa juudikogukond, kuhu kuulub hinnanguliselt 500 000 inimest, on Euroopa suurim ja suuruselt kolmas maailmas Iisraeli ja USA järel.

Pariisi politseiülem Laurent Nunez ütles eile, et ainuüksi Pariisi regioonis on olnud 257 antisemiitlikku tegu ja 90 vahistamist.

Vahistatutel ei ole tüüpilist profiili, lisas Nunez. Nende hulgas on „väikesi lapsi, kes ütlevad väga tõsiseid asju“, aga ka Palestiina-meelseid tegelasi, kes on läinud liiga kaugele.

Prantsusmaa sotsialistliku partei juht Olivier Faure kutsus kõiki poliitilisi jõude antisemitismi vastu mobiliseeruma. Ta pakkus Radio J-s meeleavaldust Pariisi Place de la République’il.

See algatus sattus aga kohe vasakpoolsete poliitikute rünnaku alla, sest Faure ei välistanud paremäärmusliku Rahvuskogu juhi Marine Le Peni osalemist.

Pariisi prokuratuur uurib kümnete Taaveti tähtede sodimist majaseintele. Prantsusmaa juudi tudengite liit teatas, et selle mõte on peegeldada seda, kuidas juudid pidid natsirežiimi ajal selliseid märke kandma.

Lyoni prokuratuur teatas nädalavahetusel, et kahtlustatakse, et antisemitism võib olla noore juudi naise ründamise taga. Teda pussitati tema kodus. Politsei uurib rünnakut mõrvakatsena. Naise elu ohus ei ole ja kedagi ei ole veel vahistatud.

Besançoni linnapea Anne Vignot mõistis eile hukka antisemiitliku grafiti värske laine pärast 31. oktoobrit.

Antisemitismi tõusu Euroopa Liidus mõistis hukka ka Euroopa Komisjon, mille teatel elavad Euroopa juudid taas hirmus.