„Oleme kohapeal suure hädaabiteenistuse kontingendiga. Oletame praegu staatilise pantvangiolukorra,“ teatas Hamburgi politsei X-is, mida varem tunti Twitterina.

Kohaliku aja järgi kella 20 paiku rammis tulistaja oma autoga läbi turvaala. Ta tulistas õhku kaks lasku ja viskas sõidukist välja kaks põlevat pudelit, teatas politsei pressiesindaja.

Autos oli vähemalt kaks inimest, sealhulgas laps. Politsei pressiesindaja sõnul oli politseile helistanud sõidukijuhi abikaasa, kes teatas lapse röövimisest. Hiljem lisati, et tõenäoliselt oli „selle operatsiooni taga on vaidlus hooldusõiguse üle“.

Laupäeval tühistati lennujaamas tühistati kõik saabumised ja väljumised, mis jätkusid ka järgmisel päeval. Politsei palus, et inimesed sinna lennujaama ei reisiks.

Kohaliku meedia sõnul oli terve lennujaam sisse piiratud ja üle kontrollitud. Intsidendi tõttu hilinesid 3200 reisija lennud.

Politsei kinnitas pühapäeva varahommikul, et olukord jätkus. Kohapeal olid psühholoogid ja ametnikud, kes on spetsialiseerunud läbirääkimistele. Nad olid suhelnud sõidukis viibinud isikuga. „Meil on kurjategijaga hea kontakt,“ ütles politsei pressiesindaja Saksa meediale.

„Me toetume siin läbirääkimistel saavutatud lahendusele,“ öeldi Saksa pressiagentuurile. Politsei sõnul oli see „täiesti hea märk“, et arutelud nii kaua aega võtsid.