Kiire elutempoga kaasnevad ka olukorrad, kus liikvel olles tuleb keskenduda ja endale aega võtta. Samas võib mürarikastes keskkondades viibimine veel rohkem väsitada ja näiteks rongi või lennukiga reisides on paljudel müra tõttu raske keskenduda või uinuda. „Kaasaegsete kõrvaklappide mürasummutus on sellises olukorras suureks abiks – see võimaldab nautida muusikat või vaikust ning unustada mootori müra ja teised reisijad,“ soovitab tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina.

Nüüdisaegne mürasummutus kasutab mikrofone, et püüda ümbritsevat heli ja genereerida vastupidine helilaine, mis neutraliseerib müra. „Mürasummutus peab olema tark. Liiga tugev mürasummutus vaikses keskkonnas võib põhjustada kõrvale survet ja ebamugavustunnet, samas ei taga ebapiisav mürasummutus lärmakas keskkonnas rahulikku kuulamiskogemust,“ selgitab Mishina.

„Meie uusimal mudelil, värskelt turule tulnud FreeBuds Pro 3 kõrvaklappidel on uuendatud tark ja täiendatud ANC 3.0 mürasummutusfunktsioon, mille režiime muudab tehnoloogia ise vastavalt keskkonnale ja kandjale,“ tutvustab ta.

„Mürasummutusfunktsiooniga kõrvaklappe kasutatakse aina rohkem ka avatud kontorites – see võimaldab keskenduda tööle ja tõstab produktiivsust,“ toob tehnoloogiaekspert näite selle kohta, et kõrvaklappe ei pea kasutama ainult kõnedeks või meelelahutuseks. „Avalikus kohas töötamise puhul on mürasummutus täiesti asendamatu.“

Selged kõned ja koosolekud olenemata keskkonnast

Välise müra vaigistamine ei tule tegelikult kasuks ainult muusika kuulamisel ja vaikuse tagamisel, vaid ka teistega suhtlemisel. „Uue põlvkonna kõrvaklappidel on kvaliteetsemate kõnede läbiviimiseks välja arendatud uuenduslik vaikse kõne funktsioon, mis võimaldab peakomplektil inimhääli tabada ja neid selgemaks muuta, samal ajal taustamüra vähendades. Sellise mürasummutussüsteemi abil on mikrofoni sisenevat inimhäält hästi kuulda isegi valjemas keskkonnas,“ selgitab Mishina müra vähendamise algoritmi.

Õues liikudes suudab Huawei FreeBuds Pro 3 mürasummutussüsteem blokeerida kuni 9 m/s tugeva tuulemüra. „Tänu sellele saavad kasutajad kõnesid vastu võtta isegi joostes ja jalgrattaga sõites. Samuti saab edukalt vabas õhus liikumise ajal koosolekuid läbi viia kartmata, et mööduv auto või vali tuul kõne kvaliteeti segaks,“ tutvustab ta kõrvaklappide võimalusi.

Kvaliteetsed juhtmevabad kõrvaklapid täidavad erinevaid eesmärke: muusika kuulamine, vaikuse nautimine ja taustamüradest sõltumatud kõned ning koosolekud. „Tänapäeval pole kõrvaklapid vaid muusika kuulamiseks. Kasutajad peaksid mõtlema oma vajadustele ja võimalik, et kõrvaklapid täidavad nende jaoks hoopis teist eesmärki, näiteks aitavad keskkonnast välja lülituda,“ julgustab tehnoloogiaekspert uusi kõrvaklappe proovima.

Jaga
Kommentaarid