Traagiline liiklusõnnetus juhtus eile kella 19.05 paiku Muuga küla lähistel. Sõiduautot Audi A6 juhtinud 33-aastane mees ei märganud Rakvere poole sõites maantee ääres liikunud jalakäijat ja sõitis talle otsa.

„Tumedates riietes ja ilma helkurita 16-aastane tüdruk sai autolt löögi ja hukkus kohapeal,“ tõdes Rakvere jaoskonna välijuht Triin Leesnurm. Tema sõnul oli õnnetuse toimumise ajal nähtavus oluliselt häiritud - oli pime ja sadas vihma.

Teadaolevalt oli Audi juht kaine ja juhtimisõigusega.

Traagiline õnnetus juhtus teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Õnnetuse järel suleti liiklus mõlemas sõidusuunas ja suunati ümber umbes kaheks tunniks.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on politsei alustanud kriminaalmenetlust.

Rakvere jaoskonna välijuht Triin Leesnurm rõhutas, et seoses hiljutise kellakeeramisega on õhtud juba varakult pimedad. „Samuti toovad heitlikud ilmaolud sügisel nii sademeid kui ka öökülma, mistõttu võivad teeolud muutuda keeruliseks - liiklejad peavad sellega arvestama,“ märkis ta.

„Palun sõidukijuhtidel lähtuda sõidustiili valikul ilmast ning igal jalakäijal teha kõik endast oleneva, et ta oleks teistele liiklejatele nähtav. Pimedal ajal aitab jalakäija nähtavust kõige paremini tagada helkur ja heledate riiete kandmine,“ lisas politsei välijuht.