„Teie mainitud massirahutused, mis toimusid Dagestani vabariigis, on väljastpoolt plaanitud ja läbi viidud provokatsiooni tagajärg, mis oli suunatud Vene Föderatsiooni rahva harmoonilise arengu ja etnokonfessionaalse ühtsuse õõnestamiseks,“ lausus Zahharova. „Need olid inspireeritud nende poolt, kes on juba korduvalt kasutanud avalikult ekstremistlikke ja terroristlikke meetodeid, eesmärgiga destabiliseerida sisepoliitilist olukorda Venemaal.“

Rahutuste läbiviimisel oli „vahetu ja võtmeroll määratud kuritegelikule Kiievi režiimile, mis omakorda tegutses end seal sisse seadnud kurikuulsate russofoobide käe läbi“, jätkas Zahharova.

Zahharova teatas, et „Venemaa juhtkonna operatiivne ja ühemõtteline reaktsioon ning õiguskaitseorganite sujuv, selge ja asjakohane tegevus on ühemõtteline vastus kõigile neile, kes loodavad külvata Venemaal rahutust ja tüli“.

„Ukraina eriteenistuste diversiooni- ja õõnestustöö aktiviseerumine Venemaa suunal on täiesti arusaadav. Kiievi režiim on praegusel hetkel maksimaalselt huvitatud olukorra destabiliseerimisest Venemaal ja tema diskrediteerimisest rahvusvahelisel areenil maailma avalikkuse kustuva tähelepanu tõttu kriisile Ukraina ümber,“ ütles Zahharova.

Jaga
Kommentaarid