„On hästi teada ja selge, et eilsed sündmused Mahhatškala lennujaama ümber on paljus välise sekkumise, sealhulgas välise informatsioonilise mõjutamise tagajärg. Ja on selge, et televisioonikaadrite taustal, mis näitavad Gaza sektoris toimuvaid õudusi – inimeste, laste, eakate, meedikute ja teiste hukkumist – nende kaadrite taustal on pahasoovijatel väga kerge olukorda kuritarvitada, seda provotseerida ja inimesi ässitada,“ lausus Peskov Interfaxi vahendusel.

Peskov rõhutas, et president pöörab sellistele küsimustele suurt tähelepanu, ning tuletas meelde, et alles eelmisel nädalal kohtus ta Venemaa konfessioonide esindajatega ja see teema oli arutlusel.

Peskovi sõnul on Putinil täna seoses rahutustega Dagestanis suur nõupidamine, millel osalevad peaminister Mihhail Mišustin, jõubloki juhid ja parlamendi kodade esimehed.

„Putin plaanib täna orienteeruvalt kell 19.00 pidada suure esindusliku nõupidamise ja arutada seal lääne katseid kasutada sündmusi Lähis-Idas Vene ühiskonna lõhestamiseks. Toimub üksikasjalik vestlus,“ teatas Peskov.

Peskovi sõnul osalevad Mišustin, föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko, riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin, peaprokurör Igor Krasnov, julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev, julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev, esimene asepeaminister Andrei Beloussov, välisminister Sergei Lavrov, kaitseminister Sergei Šoigu, FSB juht Aleksandr Bortnikov, rahvuskaardi juht Viktor Zolotov, välisluureteenistuse (SVR) juht Sergei Narõškin, uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin ja siseministri esimene asetäitja Aleksandr Gorovoi.

Peskovi sõnul esineb avalikult Putin, misjärel jätkatakse kinniste uste taga.

Jaga
Kommentaarid