Lõuna päästekeskuse ohutusbüroo inspektorite senisel uurimisel on selgunud, et reede õhtul kella 18.55 ajal oli Viljandis Toome tänaval kortermaja toas põlema süttinud gaasikütteseade. Põlev seade visati elanike poolt rõdule, kus selle balloon plahvatas ning süütas suurema tulekahju, mille tagajärjel sai tulekahjustusi rõduga piirnev korter ja hävis enamus kortermaja viilkatusest.

Põlevast ja selle kõrval asuvast majadest evakueeriti inimesed. Kiirabi toimetas kaks suitsu sisse hinganud inimest Viljandi haiglasse tervisekontrolli, keegi tõsisemalt viga ei saanud.

Päästjatel õnnestus põlengu levik piirata enne, kui see kõrvalmajadele oleks levinud. Tulekahju kustutati lõplikult öösel kell 00.48. Tulekahjus hävis suur osa põlenud maja katusest, tuli levis alguses süttinud rõdult korteri tuppa, mis sai kuumakahjustusi, kuid sealt edasi oluliselt ei levinud.

Kõik maja korterid said olulisi veekahjustusi. Sündmuskohal tegutsesid päästjad Viljandi, Suure-Jaani, Mustla, Abja-Paluoja, Annelinna, Kõpu ja Põltsamaa päästekomandodest. Kohale toodi ka redelauto Tartust. Päästetöid juhtis Lõuna päästekeskuse operatiivjuht.

Abivajavate elanike jaoks avas Viljandi linn kriisitelefoni 435 4724.