40-aastast Robert R. Cardi kahtlustati 18 inimese tapmises ja 13 haavamises Maine’i osariigis Lewistonis toimunud massitulistamises. Ühtlasi on toimunud tulistamine osariigi ajaloo kõige surmavam relvavägivalla episood.

Mehe surnukeha leiti naaberlinna Lisbon Fallsi lähedalt metsast. Kolmapäeval leiti vahetult pärast tulistamist sama metsa lähedalt ka valge maastur, mida Card kasutas sündmuspaigalt põgenemiseks.

Maine’i kuberner Janet Mills kinnitas kahtlustatava surma. Samuti tänas ta pressikonverentsil sadu ohvitsere, kes otsingutest osa võtsid.

„Nagu paljud inimesed, hingan ka mina täna õhtul kergendatult, teades, et Robert Card ei ole enam kellelegi ohtlik. On aeg paraneda,“ ütles Mills.

Maine’i avaliku turvalisuse osakonna volinik Mike Sauschuck ütles, et Card suri ilmselt enda tekitatud tulistamishaava tagajärjel.

Ametnike sõnul avas USA armee reservväelane tule kolmapäeva õhtul esmalt keeglisaalis Just-In-Time Recreation ja mõni minut hiljem restoranis Schemengees Bar & Grille. Ametnikud pole ühtegi arvatavat motiivi avaldanud.

Ametivõimud on Cardi on kirjeldanud kui koolitatud tulirelvade instruktorit, kes töötas Maine’i osariigis Sacos asuvas sõjaväe reservbaasis naftavarustuse spetsialistina.

Õiguskaitseametnikud mainisid, et mehel on olnud vaimuhaigusi ja ta viibis 2023. aasta suvel kaks nädalat psühhiaatriaasutuses.

Mõni tund peale kolmapäeval toimunud verevalamist levitas politsei valvekaamera fotosid ühest kuriteopaigast, kus oli näha pruuni kapuutsiga dressipluusi ja teksaseid kandvat habemega meest, kellel oli käes poolautomaatne vintpüss.