Fox Newsile antud intervjuus rääkis Johnson, et tunneb muret Ukraina rahastamise pärast ja usub, et Iisraelile mõeldud raha peaks tulema mujalt tehtud kärbete kaudu.

Johnson kohtus USA president Joe Bideniga neljapäeval ja ütles Valge Maja töötajatele, et „meie esindajatekoja vabariiklaste üksmeel on see, et peame need küsimused kaheks jagama“.

Biden soovib, et kongress eraldaks täiendavalt 106 miljardit dollarit. Pakett sisaldaks 14,3 miljardit dollarit Iisraelile õhu- ja raketikaitsetoetuse ning muude algatuste rahastamiseks ning 61 miljardit dollarit Ukrainale nende kaitse tugevdamiseks.

Johnson ütles Ukraina rahastamise kohta: „Me tahame teada, mis objekt seal on, milline on Ukraina lõppmäng.“

Biden ennustab, et Iisraeli rahastamine aitab veenda esindajatekoja vabariiklasi abipaketti koostama. Hetkel on nad olnud pigem ettevaatlikud Ukrainale lisaraha saatmise suhtes.

„Iisrael on eraldiseisev teema – me kavatseme välja tuua eraldiseisva Iisraeli rahastamismeetme üle 14 miljardi dollari,“ ütles Johnson intervjuus. Ta ütles, et esindajatekoja vabariiklased otsivad rahastamiseks muid valdkondi, mida eelarves kärpida Iisraeli rahastamiseks.