„Vaata, mis täna postiga tuli! Täname teid toetuse eest, @realDonaldTrump!“ kirjutas Orbán sotsiaalmeediaplatvormil X ja lisas postitusse pildi, kus ta kannab erkpunast nokamütsi, millele on kirjutatud suurte tähtedega „TRUMP“.

Nokamütsile on käsitsi kirjutatud „Viktor, sa oled suurepärane“ ja juurde lisatud ka Trumpi allkiri. Mütsi küljel on numbrid 45 ja 47, tähistamaks Trumpi presidentuuri USA 45. presidendina ning lootust olla ka riigi 47. president.

Kingitus arvatakse olevat USA endise presidendi vabandus Orbáni ees, kuna selle nädala alguses ajas Trump segamini Ungari ja Türgi juhid. „Seal on mees, Viktor Orbán, kas keegi on temast kunagi kuulnud?“ ütles Trump New Hampshire’is toimunud meeleavaldusel. „Ta on ilmselt üks tugevamaid juhte maailmas. Ta on Türgi juht,“ ütles Trump. Türgi president on Recep Tayyip Erdoğan.

Orbáni ja Trumpi head suhted ulatuvad aastate taha. Trump on varasemalt teatanud, et Orbán „on teinud tohutut tööd“ ja teda „austatakse kogu Euroopas“.

Orbán ütles selle aasta alguses USA konservatiivse poliitilise tegevuse koalitsiooni kohtumisel: „Tulge tagasi, härra president. Tehkem Ameerika taas suurepäraseks ja tooge meile rahu.“

Orbán tekitas esmaspäeval segaduse pärast seda, kui võrdles Ungari EL-i liikmestaatust Nõukogude okupatsiooniga. Eelmisel nädalal pildistati Orbánit Putiniga käsi surumas, mis oli esimene pildistatud käepigistus Venemaa presidendi ja Ungari peaministri vahel pärast Venemaa täiemahulise sissetungi algust Ukrainasse 2022. aasta veebruaris.